Arca Fotowedstrijd 2021 

De Arca Fotowedstrijd 2021 staat gepland voor het vierde kwartaal van 2021. Nadere informatie volgt in de loop van het jaar. 

Arca Fotowedstrijd 2020 

In totaal hebben 94 leden ingezonden voor de eerste Arca Fotowedstrijd georganiseerd door de Fotobond ABW. Vanzelfsprekend in een lastige tijd waar fotograferen ook niet vanzelfsprekend was door alle maatregelen rondom de COVID pandemie. Ook door de huidige maatregelen vanwege deze pandemie was er helaas geen mogelijkheid om een openbare bespreking te organiseren. De juryleden hebben daarom een video opgenomen waarin ze een aantal foto's bespreken waaronder de top 10 van deze wedstrijd. De jury bestond uit Mariet Wielders, Bas Berkhout en Hans Brongers.

Een korte samenvatting van de jury:

Het was een heel gevarieerde serie foto's. Veel bekende genres, zoals landschap, macro, stilleven, architectuur, reisfotografie, model en portret, enz. In elk van die genres kwamen foto's voorbij die je binnen die fotografische genres wel vaker ziet. Foto's dus die vooral de (veilige) gebaande fotografische paden bewandelen. Soms ook sterk leunend op een mooi of opvallend stukje aangetroffen werkelijkheid. Maar gelukkig ook die meer verrassende foto's: overtuigend door het bijzondere moment, de eigenzinnige compositie, of door de sfeer: vervreemdend, surrealistisch, meer dan boeiend. Daarnaast werden we verrast door beelden die door de fotograaf gearrangeerd waren, in sc√®ne gezet, uitgedacht en soms met behulp van Photoshop in uitvoering gebracht. Het volledige verslag kan hier gedownload worden. 

De video de jury heeft opgenomen is hieronder te bekijken of op vimeo

De Uitslag van Arca Fotowestrijd 2020

De jury heeft een top 5 samengesteld en een gedeelde 6de t/m 10de plaats. 

01.

Mariette Aernoudts

02.

Ton Dirven

03. 

Marjan Leeuwesteijn

04. 

Monique Tjallema

05. 

Marijke de Haze

06. - 10. 

Piet Kuijten

(op willekeurig volgorde)

Anita Evers

 

Ad Berkhouwer

 

Job de Lange

 

Dion van den Boom