Bestuursleden Fotobond afdeling Brabant West

Voorzitter Bart Zandbergen    
Secretaris Gerard Smulders    
Penningmeester Jan Versteeg    
Bestuursleden

Henk van den Anker
Wilco van Bragt
Monique de Zwart

 

 

 Bestuursvergaderingen

De bestuursvergaderingen van de afdeling Brabant West vinden in 2019 plaats op:

5 september - 24 oktober - 12 december, telkens van 20.00 - 22.00 uur.

Agendastukken voor de vergadering kunnen tot een week van te voren worden ingebracht via de secretaris Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe contributie regeling voor nieuwe leden

De Landelijke Fotobond heeft in de laatste ledenvergadering een contributie-wijziging doorgevoerd voor nieuwe leden van de aangesloten fotoclubs.

Het oude systeem gaf de Fotobond te veel werk en soms problemen met de clubs. Daarin werd voor nieuwe leden die in de loop van het jaar werden aangemeld een pro rata contributie geheven. Deze werd bepaald door het resterend aantal kwartalen in dat jaar. Voorbeeld: aanmelding in mei. Resterende kwartalen: 2. Contributie: 2/4 x € 22 = € 11.

Vanaf nu wordt er geen contributie meer geheven voor het jaar van toetreding, maar een extra contributie in het volgende jaar, en wel over de netto toename van het aantal leden ten opzichte van vorig jaar. Voorbeeld: een club had vorig jaar 20 leden. In de loop van het jaar 2 leden weg en 5 nieuwe erbij. Netto toename: 3 leden = 23 leden. De contributie nota wordt nu   23 x € 22, + 3 x € 10, = € 536. De extra heffing van 3 x € 10 is bedoeld als contributie over het voorgaande jaar, waarin de leden toetraden.

 

Henk - de Woest - neemt na 27 jaar afscheid van het bestuur

Op woensdag 20 februari zette Henk Woestenberg - de Woest - uit Tilburg na 27 jaar onafgebroken zitting te hebben gehad in het bestuur van de Fotobond ABW een punt achter deze activiteit. Dat gebeurde aan het einde van de Algemene Leden Vergadering van de ABW in De Boodschap in Rijen onder het toeziend oog van ruim 30 bestuursleden van de clubs uit Brabant West. Het is vooral zijn gezondheid die hem tot deze stap noopte. Henk kreeg een heerlijke fles Asbach Uralt, een klapzoen van mede-bestuurslid Monique de Zwart en een bloemetje. En toen kende iedereen Henk weer. "Een bloemetje ? Ik heb geneens een voas ".

Woest

Er werd meten een dringende oproep gedaan om een opvolger van Henk in het bestuur te krijgen als wedstrijdcommissaris (en bij deze dan nog maar eens), een leuke baan met veel contacten in de afdeling in verband met uitleen lijsten, innemen wedstrijdfoto's en werkzaamheden rond de wedstrijden met als voornaamste de mede-organisatie van de Benevisie plus de expositie van de Nederlandse foto's daarvan.

Op de jaarvergadering werd ook even stil gestaan bij de in 2018 overleden leden van de ABW, de oud-voorzitter Ad van Erven en Tineke van Hattem, Giel Heybloem, Harrie van Bijnen en Herman Laheij. 
Jan Versteeg werd gepresenteerd en door de vergadering aanvaard als de nieuwe penningmeester en opvolger van Will Herlaar, die reglementair was afgetreden. De kascommissie keurde de gezonde financiële status van de ABW goed. Ook werd tijdens de vergadering, die werd bijgewoond door Andre van Hooijdonk van het landelijk bestuur, een Huishoudelijk Reglement gepresenteerd. Voorzitter Bart Zandbergen leidde de bijeenkomst kundig, secretaris Gerard Smulders was wegens ziekte afwezig.

HvdA

 

Vacature bestuur: Wedstrijdcommissaris

Wat houdt het in:

- logistieke coördinatie jurering wedstrijden, waaronder Benevisie en Foto Regionaal
- coördinatie prijsuitreiking wedstrijd Benevisie
- coördinatie expositie van Nederlandse Benevisiefoto's in 't Sant in Tilburg
- coördinatie uitleenservice van de ABW fotolijsten aan clubs en leden
- in- en uitlijsten van diverse foto's
- deelname aan bestuursvergaderingen (4-6 keer per jaar)

Heb je Interesse of vragen? Stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Opslagruimte

De afdeling is op zoek naar een mogelijke opslagruimte voor de 150 lijsten en toebehoren van de afdeling. Wie of welke club kan helpen. We horen het graag. Graag een bericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.