Fotoreview 

Werk je aan een project of een serie en wil je daarover een deskundig advies? Dan is Fotoreview van de Fotobond iets voor jou! 

De Fotoreview is een activiteit van de Landelijke Fotobond. Wil je meedoen kijk dan op https://fotobond.nl/opleiding_en_inspiratie/ voor de actuele informatie en reviewperiode.

 

Ton Dirven 

Foto:Ton Dirven

Veel fotografen werken aan een serie of portfolio of zijn bezig met projecten die uit meerdere foto’s bestaan. Ongetwijfeld laat je anderen, bijvoorbeeld binnen een club of groep of via bepaalde internetfora, meekijken naar je werk en wil je graag horen wat ze ervan vinden. Binnen een club heb je vaak de bespreekavonden waar dat heel goed kan en bij wedstrijden (in de Afdeling of landelijk) hoor je vaak ook van de jury wat ze van de foto’s vinden. Als je aan een groter geheel werkt, een serie of project, is daartoe vaak wat minder gelegenheid. Soms heb je ook even een steuntje in de rug nodig om weer verder te kunnen. Daarmee kan Fotoreview je helpen. Bij Fotoreview krijg je een persoonlijk én deskundig advies over je serie of project.

De Fotobond biedt twee keer per jaar een Fotoreview aan voor de leden van de Fotobond. De Fotoreview wordt uitgevoerd door de Fotobondsmentoren onder coördinatie van de Taakgroep Opleiding & Sprekers.  

Meedoen! Stuur een mail met je foto’s naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Insturen kan nog tot 30 november 2019.    (kijk voor de termijn op de website van de landelijke fotobond)

Zorg dat in de mail de volgende gegevens staan:

  • naam
  • lidnummer van de Fotobond
  • e-mailadres
  • een korte beschrijving van de serie of het project waaraan je werkt én waarover je specifiek advies van de bondsmentor verwacht. Let op: om een goede feedback te krijgen is het noodzakelijk je vraag zo concreet mogelijk te formuleren. Dat kun je het beste doen aan de hand van één of enkele vragen.
  • Bij de e-mail stuur je als bijlage je foto’s. Het moeten minimaal 6 foto’s zijn en maximaal 9. De fotobestanden moeten in jpg aangeleverd worden met de volgende specificaties: 300 dpi en als kortste zijde 9 cm en compressie 7 of 8 (normaal). Elk fotobestand is dan ongeveer 300 kB groot. Zorg er in ieder geval voor dat één fotobestand niet groter is dan 500 kB. Zorg dat in de naam van de fotobestanden de volgorde van je serie of project blijkt, bijvoorbeeld jenaam_1.jpg, jenaam_2.jpg, enz.
  • Als gegevens in de e-mail ontbreken of de fotobestanden voldoen niet aan de gewenste specificaties dan kan het reviewverzoek niet in behandeling worden genomen.

Je krijgt binnen drie weken rechtstreeks bericht van de bondsmentor die jouw foto’s bekijkt. De Fotoreview is een gratis service. We verwachten wel van je dat je nadat je een advies over je serie of project hebt gekregen, een evaluatieformulier invult en terugstuurt. Alle evaluaties gebruiken we om te kijken of we de Fotoreview daar waar nodig moeten bijsturen.

De mogelijkheid voor een Fotoreview is op dit moment nog niet beschikbaar voor 2019