Toen ik in 2007 overstapte naar digitaal, ging ik vrijwel tegelijk ook fotograferen in clubverband. Daarmee kwam voor mij het bespreken van foto's naast het maken (en bewerken) ervan te staan. Tijdens mijn periode als bestuurslid van AFV Kontrast in Tilburg hebben we de kwaliteit van het bespreken willen bevorderen. Diverse clubleden, waaronder ikzelf, hebben de bespreekcursus gevolgd. Mijn doel was een betere gespreksleider te zijn bij groepsgewijze besprekingen en tevens bij clubopdrachten plenair grotere hoeveelheden foto's te bespreken.

In de jury-training zag ik een logisch vervolg, om te leren respectvol te beoordelen en vergelijken. Voor mij gaat het minder om het geven van punten en meer om het presenteren van een gewogen oordeel aan de makers.Jureren doe je met een team, vaak van 3 personen. De onderlinge dialoogzorgt voor een gewogen oordeel en beleef ik tegelijk als leerzaam voor mezelf.

 Als fotograaf ben ik momenteel door druk werk wat minder actief. Ik ben sinds januari 2022 tijdelijk clubloos. Ik fotografeer uit een brede interesse en houd van verhalende fotografie. Dat ligt, net als het bespreken, in het verlengde ligt van mijn vroegere werk als journalist.Als gepassioneerd wandelaar erg verknocht aan de (Brabantse) natuur, die naast architectuur steeds vaker mijn onderwerp wordt.

Mijn mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Recent werk: flickr.com/photos/martinbroesterhuizen