Mijn naam is Hubert van den Buijs. Ik woon in Oosterhout NB.

Ik fotografeer al ruim 50 jaar waarvan ik zo’n 20 jaar digitaal fotografeer.

Als lid van de Fotobond en lid geweest bij de diverse fotoclubs, waar ik regelmatig de fotobespreking tot mij nam. Ook leid ik mijn eigen huiskamerclub waar we juist wat dieper ingaan op de foto’s. Ook ontvang ik regelmatig per mail foto’s om deze te bespreken en mijn licht erover te latenschijnen zodat ik de fotograf kan voorzien van informatie alvorens zij hun foto’s presenteren op een EXPO.

Een specialiteit heb ik niet, wel kies ik vaak voor zwart-wit fotografie omdat het intrigerend, krachtig en bijzonder geschikt is voor het vertellen van mijn verhaal. Doordat kleur niet kan afleiden worden compositie, vormen en lichtval belangrijk.

Ik heb diverse cursussen volbracht bij de fotobond, en breng nu mijn kennis graag over bij ander fotoclubs.

Veel fotoclubs houden regelmatig clubavonden en jaarlijks een fotowedstrijd. Daarbij grijpen steeds meer clubs naar een extern jurylid (fotobespreker) om niet alleen interne partijdigheid te voorkomen maar ook om telkens een ander licht te laten schijnen op ‘mooie’ foto’s. Op die manier krijg je als club diversiteit aan winnende beelden en nieuwe invalshoeken.