E-mailadresAfdrukkenExport ICS

BredaPhoto

Titel:
BredaPhoto
Wanneer:
do 15 sept 2016 - zo 30 okt 2016
Locatie:
Stadsgalerij Breda - Breda
Categorie:
Fotofestival

Omschrijving

BREDAPHOTO | YOU

Van 15 september t/m 30 oktober 2016 vindt de 7e editie van BredaPhoto International Photo Festival plaats in Breda. Meer dan 70 topfotografen uit binnen- en buitenland exposeren in de buitenruimte en beeldende kunstinstellingen in de stad. BredaPhoto viert het feest van de fotografie.

BredaPhoto toont the state of the art van de hedendaagse autonome fotografie aan de hand van een internationaal relevant maatschappelijk thema: actueel, prikkelend en op een originele manier getoond. In 2016 is het thema YOU, waarbij BredaPhoto zowel de creatieve als de kwetsbare kant van de zelfredzaamheid belicht. Het festival presenteert internationaal gerenommeerde kunstenaars zij aan zij met jong talent en stimuleert uitwisseling tussen beide.

Naast exposities zijn er verdiepingsprogramma’s en participatieprojecten op alle niveaus. Voor elke editie ontwikkelt BredaPhoto in samenwerking met basis- en middelbare scholen educatieve projecten voor kinderen en jongeren. Zeven fotografieopleidingen in Nederland, België en Duitsland zijn onderdeel van het Academieproject voor het internationale kunstvakonderwijs. Amateurfotografen nemen deel aan het tweejaarlijkse Masterclass traject. Ouderen van twee Bredase verzorgingstehuizen participeren in het Ouderenproject. En tijdens het festival zijn er tientallen rondleidingen, lezingen, boekpresentaties, talkshows, meet-ups en workshops voor verdieping, kennisuitwisseling en een frisse dosis inspiratie.

BredaPhoto verspreidt zich over twee levendige gebieden in de stad, het historische stadscentrum én het hippe gebied Belcrum. De sfeervolle Stadsgalerij aan de Oude Vest, naast de buitententoonstelling in het Chassépark, vormt het hart van BredaPhoto. Hier vindt men de horeca met een zomers terras, bookshop en verschillende programma-onderdelen.

Met een BredaPhoto passe-­partout zijn alle parels van BredaPhoto te bezoeken: de festivallocaties, exposities, activiteiten en de boottocht tussen Belcrum en centrum. Kijk voor meer informatie op de website: www.bredaphoto.nl


Locatie

Locatie:
Stadsgalerij Breda
Straat:
Oude Vest 34
Plaats:
Breda
Land:
Netherlands