E-mailAfdrukkenExport ICS

Fotokaffee lezing Koos Breukel

Evenement

Fotokaffee lezing Koos Breukel
Titel:
Fotokaffee lezing Koos Breukel
Wanneer:
do 16 nov 2017
Locatie:
Cultureel Centrum De Schakel Gilze - Gilze
Categorie:
Exposities

Omschrijving

Op donderdag 16 november 2017 is onze gast in het Fotokaffee Koos Breukel


fotoosBreukel

Koos Breukel is een van Nederlands bekendste portretfotografen. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkige plaatjes. Dankzij zijn feilloze radar legt Breukel vast wat er voorbij de buitenkant te zien is. Het resultaat is echter geen meedogenloze foto, maar een onbevooroordeeld portret dat recht doet aan het individu, de sporen van diens leven en bovenal aan diens waardigheid.

Breukel kan met recht fotograaf aller Nederlanders worden genoemd. Hij fotografeert kinderen, schrijvers, boeren, politici, kunstenaars en dit jaar maakte hij de officiële staatsieportretten van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Breukel maakte talloze portretseries, onder meer van overlevenden van de vliegramp in Faro in de jaren ’90 en van kunstenaar Lucian Freud (2008). Daarnaast maakte hij verschillende boeken, waaronder zijn veelgeprezen publicaties The Wretched Skin (1994), Hyde (1996) over de Amerikaanse theatermaker Michael Matthews, die in 1996 overleed aan de gevolgen van aids en Me We (2014) over de levenscyclus.

Breukel had solotentoonstellingen in onder meer het Museum of Contemporary Art (Pori, Finland), Musée Européenne de la Photographie (Parijs), en al eerder in het Fotomuseum Den Haag. Zijn werk is opgenomen in de collecties van het San Francisco MoMA, Nederlands Fotomuseum (Rotterdam), Gemeentemuseum Den Haag, Frans Halsmuseum (Haarlem), Stedelijk Museum (Amsterdam), en het Musée Européenne de la Photographie (Parijs).

 Aanvang 20.00 uur // CC de Schakel Kerkstraat 104 Gilze // Gratis toegang //


Locatie

Locatie:
Cultureel Centrum De Schakel Gilze
Straat:
Kerkstraat 104
Plaats:
Gilze
Land:
Netherlands

Omschrijving


Registratie:

Your Registration:
The event must be published to allow registration.