E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Pennings: Lezing Mirjam Kooiman

Titel:
Pennings: Lezing Mirjam Kooiman
Wanneer:
do 25 apr 2019
Locatie:
Galerie Pennings - Eindhoven
Categorie:
Lezing
Pennings: Lezing Mirjam Kooiman

Omschrijving

LEZING Mirjam Kooiman over new media art – 25 april 2019 20.00 uur

Donderdag 25 april houdt kunsthistorica Mirjam Kooiman een lezing over de relatie tussen fotografie en virtual reality, gaming en online ervaringen.

Mirjam Kooiman is curator bij Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) en momenteel onderzoekt ze hoe fotografie zich verhoudt tot virtual reality, gaming en online ervaringen.

Fotografische representatie wordt steeds meer vervangen door simulatie. Het leidt o.a. tot kunstwerken die zich baseren zich op de realiteit, niet door het vast te leggen, maar om er visueel een eigen versie van of visie op te creëren. Wat het begrip van fotografie was in de negentiende eeuw, is onvergelijkbaar met wat het is of vandaag de dag kan zijn. Beelden en bewegende beelden kunnen nu gebaseerd zijn op de codes van fotografie en cinema, zonder dat er nog een camera of lens aan te pas hoeft te komen. Het heeft zich verplaatst van wat de lens registreert naar wat het beeldscherm kan vertonen.

Mirjam Kooiman (1990) studeerde kunstgeschiedenis en voltooide de Master Museumconservator aan de UvA en de VU. Bij Foam was zij o.a. verantwoordelijk voor de exposities van Ai Weiwei en Awoiska van der Molen en organiseerde zij de Foam Talent-tentoonstellingen.

Voor info en aanmelding voor de lezing zie: www.penningsfoundation.com

Pennings Foundation, Geldropseweg 63 in Eindhoven.


Locatie

Locatie:
Galerie Pennings
Straat:
Geldropseweg 61B
Plaats:
Eindhoven
Land:
Netherlands