E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Rainbow Challenge Rijen 2018

Titel:
Rainbow Challenge Rijen 2018
Wanneer:
zo 11 mrt 2018
Locatie:
CC De Boodschap - Rijen
Categorie:
Fotofestival

Omschrijving

Presentatie winnende foto's 9e Rainbow Challenge Rijen 2018

Op zondag 11 maart a.s. vindt in Rijen een internationaal foto-evenement plaats: de presentatie van de beste fotografische beelden die uit 58 verschillende landen zijn ingezonden voor de Rainbow Challenge Rijen.

Fotoclub FA Rijen organiseert de Rainbow Challenge Rijen voor de 9e keer. Het is één van de vijf fotosalons die samen het Holland International Image Circuit vormen, een grote, internationale fotowedstrijd die iedere twee jaar wordt gehouden.

Fotografen uit alle delen van de wereld stuurden gezamenlijk ruim 7000 beelden in voor het Holland Circuit. Er kon ingezonden worden voor de categorieën ‘open’, ‘monochroom’ en ‘reisfotografie’. Deze beelden zijn door een internationale jury beoordeeld. Voor de Rainbow Challenge van FA Rijen zaten Jef Lemmens uit België, Edith Hoffman uit Dordrecht en John Hop uit Rijen in de jury. Zij zagen in een razend tempo natuurbeelden, portretten, landschappen, straatbeelden en vele andere onderwerpen voorbij komen en stonden voor de schier onmogelijke taak hieruit de beste beelden te  selecteren. Op 11 maart is in De Boodschap in Rijen te zien welke beelden door de jury het meest gewaardeerd werden. Op die zondag worden de winnaars bekend gemaakt en worden de prijswinnende en geaccepteerde foto’s gepresenteerd. In ongeveer een uur komen ruim 400 beelden, uit de hele wereld, voorbij.

Voorafgaand aan de presentatie van de prijswinnende en geaccepteerde beelden verzorgt natuurfotograaf Edwin Giebers een lezing over de Nederlandse natuur in close-ups. Edwin houdt zich al meer dan 10 jaar full time bezig met natuurfotografie. Artikelen van zijn hand verschenen in diverse (internationale) tijdschriften zoals bijvoorbeeld National Geographic. Hij is ook auteur van het 'Handboek natuurfotografie Nederland & België' en het 'Handboek natuurfotografie op reis'. 

Wereldwijd won Edwin Giesbers prijzen in internationale foto-wedstrijden.  Diverse malen werd hij European Nature Photographer of the Year, Wildlife Photographer of the Year en won hij de Nature Images Award.

Als Edwin gevraagd wordt waarom hij een professionele natuurfotograaf geworden is, zegt hij: Wat anders? Al sinds mijn kindertijd onderzocht ik de natuur rondom mijn ouderlijk huis. Je kon me vaak in het veld vinden waar ik vreemd uitziende insecten vond en vriendelijk kwakende kikkers. Er is niets mooiers dan dat! Nu is mijn werk als fotograaf nog steeds een excuus om rond te struinen in een veld vol bloemen en kleine dieren. Net als toen ik jong was, maar nu met een camera in mijn handen.

De fotopresentatie en de lezing zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom, in CC De Boodschap, Nassaulaan 62 te Rijen. De lezing door Edwin Giesbers begint om 13.00 uur. De officiële opening, prijsuitreiking en presentatie van de Rainbow Challenge Rijen start om 15.00 uur.  Voor wie niet zolang kan wachten is er om 11.00 uur al een eerste ‘sneak preview’ van de foto’s. Voor wie later nog eens van de prachtige beelden wil genieten is er een catalogus te koop waarin een selectie van de geaccepteerde en  winnende beelden van de vijf deelnemende salons is opgenomen.


Locatie

Locatie:
CC De Boodschap
Straat:
Nassaulaan 62-64
Postcode:
5121 BC
Plaats:
Rijen
Land:
Netherlands