E-mailAfdrukkenExport ICS

Fotokaffee lezing Henk Wildschut

Evenement

Fotokaffee lezing Henk Wildschut
Titel:
Fotokaffee lezing Henk Wildschut
Wanneer:
do 18 mei 2017, 19:30 h - 22:30 h
Locatie:
Gilze,
Categorie:
Fotocafé / Lezing

Omschrijving

Op donderdag 18 mei is onze gastspreker in het Fotokaffee documentair fotograaf Henk Wildschut

De avond begint om 20.00 uur. Henk Wildschut zal vertellen over zijn werk, zijn boeken en zijn nieuwe projecten. Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en vooral documentair is dit een avond die je niet mag missen. 

 

    Henk Wildschut (1967) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn werk wordt tentoongesteld over de hele
    wereld. Naast veel zelf geïnitieerde langlopende projecten heeft Wildschut ook voor veel Nederlandse en internationale tijdschriften gefotografeerd.

 
Kenmerkend voor zijn werk is zijn beschouwende en vaak afstandelijke kijk op de mensen en situaties die hij fotografeert, waarmee hij een uitgebalanceerd en monumentaal beeld neerzet dat de kijker aanzet tot verder nadenken. 

In 2005 startte Wildschut een langlopend project rond de Europese immigratie. In 2010 resulteerde dit in het boek 'Shelter' en de film '4.57 Minutes Back Home'. In 2011 werd zijn boek bekroond met de Kees Scherer prijs voor het beste Nederlandse fotoboek van de jaren 2009/2010. En hij won met Shelter de prestigieuze Nederlandse Doc Award 2011 voor beste documentaire project.

In 2011 werkte Wildschut in opdracht van het Rijksmuseum aan het onderwerp “Food”. Na twee jaar resulteerde dit in een boek en een tentoonstelling in het Rijksmuseum.

De afgelopen jaren heeft hij opnieuw zijn onderwerp immigratie en vluchtelingen opgepakt en de ontwikkelingen in het vluchtelingenkamp in Calais gevolgd. Dit werk was te zien in een grote tentoonstelling in Foam Amsterdam in april 2016, onder de titel "Calais From Jungle to City".

De avond is gratis voor leden van de Fotobond op vertoon van je lidmaatschap.Voor niet-leden is de toegang €. 5,- p.p.
Reserveren kan via onderstaand formulier of kijk op de evenementpagina van Eventbrite voor alle details.


Locatie

Locatie:
Cultureel Centrum De Schakel Gilze
Straat:
Kerkstraat 104
Plaats:
Gilze
Land:
Netherlands

Omschrijving